Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)

de rena in Pui, 4 Noi 2013 | 10414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi,
  • un piept de pui cca 500gr.
  • 2 oua,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe rosii,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 50 gr branza care se topeste(mozzarella)
  • ulei de masline
  • 150gr unt pentru uns foile
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita):

Punem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit. 

Intre timp curatati o ceapa  mare rosie si o taiem marunt ,intr-o tigaie punem uleiul de masline ceapa si o lasam sa caleasca punem ardeiul taiat cubulete si morcovul. Dupa ce s-a inmuiat punem si pieptul de pui taiat cubulete, amestecam bine, punem ouale si branza, amestecam repede sa nu se inchege oul.

Luam o tava, o ungem cu untul topit, asezam foile una cite una unse intre ele cu unt, punem la mijloc umplutura, foile ce atarna in afara tavii le strangem ca un pachet, le dam cu unt si pe deasupra punem celalante foi (eu am avut un pachet cu sase foi, am pus patru jos si doua sus). Dupa ce terminam cu foile, inainte sa o bagam la cuptor, cu un cutit o taiem in portii (nu o bagam la cuptor netaiata pentru ca foile se umfla in mijloc).

Va urez pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]