Placinta cu spanac si foi Phyllo

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 3897 vizualizari

 

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti. Mie imi place spanacul tare mult si il consum de cate ori pot.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 
  • 1 kg spanac congelat 
  • o ceapa medie 
  • pasta de tomate 
  • o legatura marar verde 
  • sare/piper 
  • zeama de lamaie dupa gust 
  • o ceasca de ulei pentru uns foile 
  • susan sau mac pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si foi Phyllo:

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura. Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac. Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.

Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca). Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti).

Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca. Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns. Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac. Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere! Se coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si foi Phyllo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza