Placinta cu dovleac/branza

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 8386 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ou, 6 lg zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 400 ml apa,
  • un pic de sare,
  • drojdie cat o nuca,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 gr unt.
  • Umplutura:
  • dovleac,
  • zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac/branza:

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.

Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.

Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!

Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:

urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac/branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vegan Inka Brownie