Ingrediente pentru aluat:
Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.
Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.
Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.
Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!
Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:
urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide