Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,
Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.
Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.
Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .
Costita se taie cubulete mici.
Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .
Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.
Se poate taia imediat.
1
Bine ar fi sa se monteze placinta in tava, ca sunt ceva probleme la mutatul ei de pe masa....
2
Se poate servi cu ketchup dulce sau picant sau orice alt sos dupa preferinta.