Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2024 | 3485 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail a pregătit o plăcintă cu ciuperci și aluat foietaj, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o masă rapidă și savuroasă. Ideală pentru orice ocazie!
      Pentru a prepara această Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă, ai nevoie de câteva ingrediente: ciuperci, ceapă, usturoi, smântână și aluat foietaj.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă:
      • 1 foaie aluat de foietaj
      • 500 g ciuperci
      • 1 ceapă galbenă
      • 1 ceapă roșie
      • 4 căței de usturoi
      • 1 ou
      • 250 ml smântână gătit
      • cimbru uscat
      • ulei de măsline
      • mix semințe
      • sare și piper
      Portii: 6
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă:

      Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

      Curăță și feliază subțire ceapa și usturoiul.

      Pune ulei de măsline la încins, într-o cratiță mare. Călește ceapa și usturoiul cât să capete puțină culoare.

      Taie cuburi potrivite ciupercile și adaugă-le peste ceapă. Lasă-le la gătit, la foc mic. Condimentează cu sare, piper și cimbru uscat.

      După ce a scăzut zeama lăsată de ciuperci, adaugă smântâna lichidă și lasă la fiert până devine legat sosul format.

      Pregătește un vas termorezistent și toarnă toată compoziția de ciuperci, apoi nivelează frumos.

      Taie foaia de aluat în formă de disc și așază peste ciuperci, apoi unge totul cu ou bătut. Presară semințe.

      Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 30 minute, până se rumenește frumos. După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o la temperat. Este o plăcintă rustică, ușor de preparat și foarte gustoasă.

      Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

      Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

      ieri la 19:29

      Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

      de oanapl 8

      pe 26.04 la 22:27

      Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

      pe 25.04 la 09:05

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      pe 25.04 la 08:41

      Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

      pe 25.04 la 08:35

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei