Placinta cu cas si legume

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2016 | 4629 vizualizari

 

O colega mi-a adus o bucata de cas destul de mare asa ca am luat tot ce am gasit prin frigider si am facut aceasta placinta . A fost foarte aromata si plina . 

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi placinta
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei iute(optional)
  • -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
  • -200 ml smantana
  • -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
  • -1 bucata vanata
  • -1 dovlecel
  • -sare aromata
  • -50 gr unt pt unsa foile .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si legume:

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa.

Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt, smantana  si sare dupa gust. Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta:  Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.

Untul il topim si il punem aprope, avem nevoie de el sa ungem foile.

Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus  peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas. Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt, o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt. Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.

Am folosit o tava de marimea foilor.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra, aproximativ 30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu chimen