Cartofi la tigaie

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2015 | 4170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1\2 ceapa alba
  • 125 gr pancetta
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la tigaie:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime. 

Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin ulei .

Pancetta taiata bastonase o calim , la fel ca ceapa,in putin ulei .O scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Punem intr-o tigaie ulei si lasam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins, punem felii de cartofi, pe rand ,sa nu se lipeasca intre ele.Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte.Se procedeaza astfel cu restul de cartofi. 

Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Servim cartofii calzi presarati cu ceapa si pancetta.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu mici si cartofi