Cartofi la tigaie

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2015 | 4239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1\2 ceapa alba
  • 125 gr pancetta
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la tigaie:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime. 

Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin ulei .

Pancetta taiata bastonase o calim , la fel ca ceapa,in putin ulei .O scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Punem intr-o tigaie ulei si lasam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins, punem felii de cartofi, pe rand ,sa nu se lipeasca intre ele.Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte.Se procedeaza astfel cu restul de cartofi. 

Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Servim cartofii calzi presarati cu ceapa si pancetta.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii