Placinta cu carne si ghebe

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2014 | 3897 vizualizari

 

O reteta fenomenala...preluata de la Rocsi....Mulțumesc mult! !!!
Si aici am schimbat putin...doar aluatul...in care am folosit faina integrala. ..pentru cei care nu au voie sa manance faina alba si produse din faina alba. . .. :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina integrala
  • 1/2 cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lg ulei
  • 3/4 cana de apa calduta
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 250g ghebe (decongelate)
  • 250g carne tocata amestec
  • 200g rosii in bulion
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 2 fire pătrunjel verde
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ghebe:

Intai am fiert ghebele pt 10-15 minute si le-am lasat la scurs.

Aluat:

Punem faina si sarea intr-un bol. ..facem o adancitura si punem drojdia cu zaharul si apa calduta.Incepem sa framantam pana devine un aluat elastic si nelipicios. Punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Lasam sa crească. 

Intr-o tigaie punem ulei la încins si calim legumele tocate marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare.Adaugam ghebele date pe robot sau tocate mărunt,împreună cu carnea si lasam 5-10 minute. Adaugam roșii în bulion, punem un pahar de apa si lasam sa fiarba 30 de minute. 

La sfârșit punem verdeață tocata marunt, sare si piper.Lasam sa raceasca dupa care punem ouale batute spuma si amestecam bine. 

Incingem cuptorul la 180 °. 

Intindem aluatul pe masa de lucru si facem o forma rotunda pe care o punem in tavă. Lasam puțin aluat pe margini.

Adaugam compoziția racita si facem triunghiuri din restual de aluat ramas.Ungem cu gălbenuș si dam la cuptor pentru 40-50 de minute pana devine aurie.

Pofta buna! !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval