Plachie de peste

de Lau in Peste, 9 Apr 2018 | 3707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somn
  • 2 bucati salau
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 borcan 800 g bulion de casa
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 2 foi de dadin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac.

In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ardeiii, rosiile, usturoiul, tocate marunt.

Lasam sa se caleasca 3 minute impreuna, dupa care adaugam bulionul, apa, foile de dafin, cimbru, condimente dupa gust si lasam cca. 10 min sa fiarba.

Intr-o tava unsa cu ulei, adaugam sosul de rosii, pestele, vinul, amestecam putin si dam tava la cuptorul incalzit, cca. 20-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav umplut cu legume pe pat de cartofi