Pizza light

de Bunica in Pizza, 9 Oct 2013 | 3639 vizualizari

 

Pizza light e bunaaaaaaaaa,buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • Toping:
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa o cutie ciuperci-250 g.
  • 50 g. masline1cutie porumb(150 g.)
  • 150 g. branza afumata de soia
  • 4 rosii
  • 2 linguri suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza light:

Blat

Faina se pune intr-un vas pentru framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda.

Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc topingurile.

Ardeiul si rosiile se feliaza .

Ceapa se taie julien.

Branza o taiem cubulete.

Scoatem samburii maslinelor.

Cand aluatul s-a dospit ,luam o tava de marimea 26/35 cm si o tapetam cu hartie de copt.

Ungem hartia cu ulei si intindem blatul.

Peste blat adaugam 2 linguri suc de rosii toate legumele ,in ordinea in care dorim.

Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam pizza la racit.

 


TIPS-URI

1

Din cantitatea aceasta de aluat putem face doua blaturi de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza light" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nilgun 1

09.10.2013, 21:50

delicioasa

Lia_ 1

10.10.2013, 06:11

s-a lasat post ? ...nu ca n-ar fi buna

Corinuta 1

10.10.2013, 13:25

Woow, daca-i light tre sa fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca