Pizza GoodFood

de madi_marin in Pizza, 27 Mai 2012 | 3540 vizualizari

 

Am numit-o aşa pentru că reţeta blatului o am dintr-o revista GoodFood.Vreau să vă spun că am fost încântată foarte tare de cum a ieşit şi cu siguranţă o voi mai folosi şi altă dată când voi mai face pizza.Încercaţi şi voi şi spuneţi-mi cum vi s-a părut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g făină
  • 10 g mălai
  • 1/2 linguriţă de sare de mare
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 140 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline plus extra

Topping:

  • sos de roşii (eu am pus sos pizza făcut în casă şi primit cadou)
  • mezel crud-uscat
  • măsline
  • porumb
  • 1 ou
  • ulei de măsline
  • caşcaval afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza GoodFood:

Se pregăteşte aluatul:  într-un castron se pun făina cernută, mălaiul, sarea, uleiul de măsline şi drojdia dizolvată în 40 ml apă călduţă din cei 140 ml. Se amestecă totul. Rezultă un aluat moale care se dă deoparte pentru 15 minute.

După acest timp se frământă pentru 2 minute pe masa unsă cu puţin ulei. Se pune din nou la odihnit timp de 10 minute, după care se mai frământă o data şi se lasă iar 15 minute.

Aluatul se întinde de data asta pe masa presărată cu făină în foaie potrivit de subţite. Se pune în tava de pizza unsă cu foarte puţin ulei de măsline. Se unge şi aluatul cu un pic de ulei, se pune şi sosul de roşii, după care se întinde oul bătut ca pentru omletă,mezelul, porumbul, măslinele fără sâmburi şi caşcavalul.

Se coace în cuptorul preîncălzit cam 12….maxim 15 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza GoodFood" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat din faina integrala