Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa in Pizza, 19 Oct 2018 | 3586 vizualizari

 

Am vazut aceasta pizza apetisanta la Andra, mi-a placut mult ca a folosit aluat nedospit si m-am gandit sa o incerc pentru concursul “Retete inspirate de toamna”. Am modificat cantitatile, pentru ca am avut nevoie sa fac 2 tavi. Mirodeniile uscate le-am adaugat in aluat pentru o aroma intensa. Am inlocuit praful de copt cu drojdia. Mi-a placut ca Andra a pus si mazare si porumb, dar eu nu am avut, asa ca am decorat cu ce am avut. Am folosit si ciuperci proaspete pe care le-am rumenit intr-o tigaie si care au dat o aroma de toamna foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
  • 520 g faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 apa calduta;
  • 2 lingurite rase cu sare;
  • Un varf de lingurita oregano uscat;
  • Un varf de lingurita busuioc uscat;
  • pentru decorat:
  • 300 g salam rustic,
  • salam banatean dupa gust,
  • 3 felii subtiri de sunca taraneasca,
  • cateva rosii cherry,
  • 1 ardei,
  • 100 ciuperci proaspete,
  • O mana de fasole rosie la conserva,
  • Masline negre si kalamata,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de toamna cu aluat nedospit:

 

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins.

Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.

 Intre timp, se spala si se feliaza legumele. Se feliaza salamurile, sunca, maslinele. Ciupercile se curata, se spala si se rumenesc intr-o tigaie mica, teflonata, doar cu putina sare, fara ulei. Sunt nemaipomenite la gust.

 Se unge aluatul cu ketchup, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascavalul ras. Apoi se presara fasole rosie (spalata si scursa). Se da la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute sau pana se rumeneste. Mi-a placut ca a crescut frumos si la cuptor si a fost pufoasa.

 

Timp de pregatire: 30 min

Timp de coacere: aprox 25 min fiecare tava

Portii: 2 tavi.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de toamna cu aluat nedospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza