Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa in Pizza, 19 Oct 2018 | 3745 vizualizari

 

Am vazut aceasta pizza apetisanta la Andra, mi-a placut mult ca a folosit aluat nedospit si m-am gandit sa o incerc pentru concursul “Retete inspirate de toamna”. Am modificat cantitatile, pentru ca am avut nevoie sa fac 2 tavi. Mirodeniile uscate le-am adaugat in aluat pentru o aroma intensa. Am inlocuit praful de copt cu drojdia. Mi-a placut ca Andra a pus si mazare si porumb, dar eu nu am avut, asa ca am decorat cu ce am avut. Am folosit si ciuperci proaspete pe care le-am rumenit intr-o tigaie si care au dat o aroma de toamna foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
  • 520 g faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 apa calduta;
  • 2 lingurite rase cu sare;
  • Un varf de lingurita oregano uscat;
  • Un varf de lingurita busuioc uscat;
  • pentru decorat:
  • 300 g salam rustic,
  • salam banatean dupa gust,
  • 3 felii subtiri de sunca taraneasca,
  • cateva rosii cherry,
  • 1 ardei,
  • 100 ciuperci proaspete,
  • O mana de fasole rosie la conserva,
  • Masline negre si kalamata,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de toamna cu aluat nedospit:

 

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins.

Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.

 Intre timp, se spala si se feliaza legumele. Se feliaza salamurile, sunca, maslinele. Ciupercile se curata, se spala si se rumenesc intr-o tigaie mica, teflonata, doar cu putina sare, fara ulei. Sunt nemaipomenite la gust.

 Se unge aluatul cu ketchup, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascavalul ras. Apoi se presara fasole rosie (spalata si scursa). Se da la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute sau pana se rumeneste. Mi-a placut ca a crescut frumos si la cuptor si a fost pufoasa.

 

Timp de pregatire: 30 min

Timp de coacere: aprox 25 min fiecare tava

Portii: 2 tavi.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de toamna cu aluat nedospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza XXL cu blat pufos