Pizza de casa

de vasimur in Pizza, 23 Oct 2017 | 2867 vizualizari

 

Pizza este mâncarea preferată a multor oameni deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 2 porție de minipizza (1 porție cu salam și ciuperci și 1 porție cu brânză și ciuperci „Due Formagi” !).

 

INGREDIENTE

  • 150-175 g făină albă
  • 5 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • 200 g telemea de vacă
  • 50 g salam feliat Cris-Tim
  • 100-150 g cașcaval Delaco
  • 1-2 ouă
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 400 g ciuperci Champignon (am folosit ciuperci conservate, la cutie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.

Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.

După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.

Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.

Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

Pentru Pizza cu salam:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încingeți bine cuptorul, în prealabil

2

Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos

3

Nu țineți prea mult la cuptor deoarece blatul se întărește prea tare

4

Ingredientele cum ai fi telemeaua, salamul și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2017, 20:32

Azi aveam si eu pofta de pizza, asa ca asta seara am facut o tava mare pentru toti. Tare buna!

vasimur 1

24.10.2017, 21:28

Buni, mă hărnicesc și eu măcar la sfârșit de săptămână când am mai mult timp. În celelalte zile ajung târziu acasă, de la serviciu.

mihaelar63 1

31.10.2017, 23:45

Ce dragut spus ,, Due fromagi "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si porumb dulce