"Pizza" de cartofi

de Adele in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2015 | 3716 vizualizari

 

Precizez nu este o pizza clasica si reteta este originara din zona de sud a Italiei, mai precis Salerno, regiunea Campania. Despre reteta va pot spune, este destul de rapida si va poate ajuta sa faceti curat prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi.
  • 2 oua.
  • 20 gr unt.
  • 100 gr mozzarela.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • jambon.
  • sunca(pancetta).
  • salam uscata(Napoli sau Milano).
  • piper.
  • 50 gr fetta.
  • pesmet.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pizza" de cartofi:

Cartofii se curata ,se spala ,se taie cuburi si se pun la fiert. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor ,se taie cuburi ,salamul,jambonul,sunca si mozzarela.

Cand cartofii sunt fierti se scot din apa ,se pun intr-un vas si se pregatesc ca pentru pireu, se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se incorporeaza ouale,unul cate unul,se adauga si restul ingredientelor, amestecand bine, se potriveste de sare (doar daca este necesar) si pier.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu unt si pesmet,deasupra se presoara pesmet si se pun catvea felii subtiri d eunt.Se da la cuptor la 180°-200° pentru 15-20 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosii ingredientele pe care le preferiti sau pe cele care le aveti la indemana.

2

Se serveste atat calda cat si rece.

3

Se paote pregatii si in portii mai mcici ,folosind formele de muffins.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pizza" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftele de cartofi si telemea