Pizza cu branza si usturoi

de RuxyRux in Pizza, 23 Ian 2013 | 9758 vizualizari

 

Pizzzzaaaaaaaaaa time! Ce-mi place cel mai mult la aceasta geniala inventie italiana este faptul ca e atat de versatila...si desigur o putem face de fiecare data dupa cum avem inspiratie si pofta...:va invit la cina :)

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 2 cani si jumatate de faina alba
  • 1/2 cana de faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de chimen

Topping:

  • ardei gras
  • branza feta( sau telemea)
  • edamer( cascaval, mozarella ce doriti)
  • masline
  • rosii uscate
  • smantana
  • usturoi
  • suc de rosii ( ideal preparat in casa)
  • condimente: busuioc, oregano, rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza si usturoi:

Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute.

Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se incorporeaza uleiul si se mai framanta putin. Se da forma aluatului, se cresteaza adanc cu un cutit si se lasa la crescut la loc caldut( langa aragaz) pentru 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala ardeiul se taie felii, se rade branza, apoi edamerul, se amesteca smantana( eu am pus aproximativ o cana si jumatate) cu usturoiul( 5 catei zdrobiti).

Se scot samburii maslinelor( daca nu faceti asta aveti grija sa spuneti celor ce vor manca :)))

Se pliaza aluatul de trei ori spre interior, apoi se imparte in doua bucati( sau 4)

Se tapeteaza forma de pizza cu hartie de copt si se aseaza blatul apoi se va intinde cu mana pana in margine. 

Ungem cu sucul de rosii pe care l-am condimentat cu busuioc, oregano si rozmarin, apoi punem cateva linguri de smantana cu usturoi, branza rasa, ardeiul, maslinele, rosiile uscate, edamerul( sau mozzarella), mai stropim cu putin suc de rosii si gata o punem la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. E o pizza mai altfel fara carne si daca doriti nu va impiedica nimeni sa puneti ce va place, kaizer, sunca, salam etc,......dar e tare tare gustoasa si asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

babi5 1

11.08.2013, 17:04

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 16:00

interesanta reteta

babi5 1

11.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]