Pizza cu blat pufos

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Dec 2011 | 27677 vizualizari

 

Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • pt topping:
  • salam
  • cascaval
  • ciuperci la conserva
  • ketchup dulce/iute
  • ardei rosu

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1 ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, ungem o tava cu ulei, luam aluatul si-l intindem cu mana direct in tava, ungem cu o lingura de ulei de masline, apoi cu ketchup, punem un strat de cascaval ras, pe urma salamul taiat feliute, ciupercutele, ardeiul si din nou un strat de cascaval ras.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 - 50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda alaturi de un pahar de cola rece!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti ca blatul sa iasa mai pufos decat mi-a iesit mie, nu-l mai ungeti nici cu ulei, nici cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

28.12.2011, 15:45

Delicioasa!
Sarbatori Fericite!

lia maria 1

28.12.2011, 17:32

si eu am pofta de pizza si chiar acuma e aluatul la dospit pana o fac eu gust de la tine putin

diaconta 1

29.12.2011, 19:53

hi hi maine fac si eu,ca prea mi-e pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos, fara framantare