Pizza casei

de claudiaO in Pizza, 25 Ian 2019 | 3457 vizualizari

 

Afară -i frig, asa ca merge ceva bun si cald.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 550 ml apa calda
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahar
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță oregano
  • Șuncă de praga vreo 300 g
  • Bacon 100g
  • Șuncă de casa 200 g
  • 1 ceapa rondele
  • 1 ardei rosu câmpia tonele
  • 1 cutie ciuperci felii
  • 1 cutie porumb
  • Piper, oregano
  • Ketchup
  • Ulei 50 ml
  • 150 g ementaller ras
  • 400 g mozarella
  • 50 g branza cu mucegai
  • 350 g cârnați
  • Câteva măsline rondele
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem uleiul si mai framantam vreo 5 min. Lăsăm la crescut cat timp pregătim "umplutura".

Întindem foaia in tava cu mâinile unde, ungem cu ketchup  apoi punem rondele de ceapa, mozarella rasa, sunca, rondele de cârnați, ciuperci, porumb, măsline presaram iar branzaturi, piper si oregano după gust si preferinte, la final trasat niste linii cu ketchup si dam la cuptor pana se românește frumos. Servim fierbinte sau rece.

TIPS-URI

1

Din cantitățile date, eu am făcut 2 tavi de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]