Piure de cartofi cu carne de porc

de Angelina_Elena in Porc, 18 Noi 2012 | 23646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • Pentru piure:
  • 7 cartofi mari
  • 70 g unt
  • lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de porc:

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.

Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.

Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.

Ne ocupam apoi de carnita.

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.

Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.

Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.

Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.

Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la tava