Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta

de Satisfyyourcravings in Porc, 30 Noi 2016 | 3030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burta de porc:
  • 200 grame burta de porc, cu strat de grasime
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • Pentru ananasul caramelizat:
  • 100 grame ananas (eu am folosit proaspat, dar se poate inlocui cu cel din conserva)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • Pentru ceapa murata:
  • 1 ceapa rosie de marime medie
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana otet din mere
  • 1 1/2 linguita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru servit:
  • 3 pita (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pita-din-faina-integrala-77354.html)
  • 30 grame branza feta
  • 1/2 avocado copt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 150 de grade Celsius si se mai lasa 30 de minute.

Timpul de coacere variaza in functie de grosimea si marimea bucatii de carne.

Se lasa la racit, apoi se taie felii si se stropeste cu grasimea din tigaie, pentru a evita uscarea excesiva a carnii.

Se taie ceapa julienne. Se amesteca restul ingredientelor necesare pentru ceapa murata, pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat. Se adauga ceapa si se lasa minim 1 ora la murat. 

Ananasul se scurge de suc/sirop, daca este din conserva si se taie cuburi. Se amesteca cu zaharul si piperul Cayenne si se soteaza intr-o tigaie, cu ulei, la foc mediu spre mare, pana se caramelizeaza pe toate partile. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzesc pitele intr-o tigaie fara ulei, cateva secunde. Se taie longitudinal, astfel incat sa rezulte un buzunaras care se umple cu feliile de burta de porc, ananasul caramelizat, ceapa murata, felii de avocado si branza feta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta in crapatura de carnat