Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

de trifadalia in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2019 | 2102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 1 kg de costita de porc
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de ardei
  • apa
  • condimente pentru carne de porc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru pireu de cartofi
  • 1,5 kg de cartofi
  • 150 gr slanina afumata
  • 100 ml lapte de vaca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite:

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac.

Daca este necesar intre timp se mai completeaza cu apa pana cand este fiarta. Cand costita este fiarta, se scoate osul din ea si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimente pentru carne de porc. Pentru pireu se curata cartofii si se pun la fiert in apa. Slanina se taie cubulete si se prajeste.

Cand cartifii s-au fiert, se strecoara si se zdrobesc cu mixerul, nu inainte de a se adauga si slanina prajita impreuna cu untura pe care aceasta a lasat-o de la prajit. Se adauga si laptele caldut, apoi se poate servi alaturi de costita.

TIPS-URI

1

Se portioneaza coastele, cu os cu tot, in bucati potrivite. Nu indepartati oscioarele, dau un gust minunat preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

01.11.2019, 18:30

Panacris 1

01.11.2019, 19:09

Coastele, ca, coastele, dar piuerullllll, demențial!

lucy2002 1

06.01.2020, 12:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]