Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu

de onuta in Pui, 3 Iul 2010 | 8667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si ciuperci
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 500g ciuperci feliate
  • un virf de cutit piper cu usturoi (amestec)
  • un virf de cuti sare
  • 100ml ulei de masline
  • 400g rosii in suc propriu
  • 200ml apa

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu:

Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la foc mic acoperite timp de 5 min dupa care se adauga vinul sarea si piperul si apa (eu de regula pun apa de la pipotedupa ce au fost fierte) se adauga pipotele si inimile fierte si se dau la foc mic circa 30 min.PS se pot servii atit calde cit si reci cu mamaliguta si ardei iute POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

onuta 1

23.07.2010, 00:19

mena iti multumesc mult, si alta data cu mare drag esti invitata.

onuta 1

23.07.2010, 00:21

rivka, a fost buna dar mai fac..si te voi invita cu siguranta.

nadina73 1

19.08.2010, 23:35

cum de mi-a scapat reteta asta?ciuperci si nu am vazut?5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]