M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)
Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.
Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.
Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.
Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.
Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.
Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.
Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.
Pofta buna!