Piftie cu afumatura

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 6824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciolane de porc cu os afumate
  • 300 gr sorici
  • 4-5 l apa cat sa acopere carnea
  • 3 morcovi mari
  • 4 capatani usturoi
  • sare
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita pt inchegare
  • boia de ardei pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie cu afumatura:

Se spala bine ciolanele de porc si soricii

Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste

Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os

Se pregatesc boluri in care sa fie pusa compozitia

Dupa fierbere se dezoseaza carnea si morcovii se impart in boluri

Zeama ramasa se strecoara, dupa care se adauga gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic, se amesteca, dupa care zeama se imparte si ea in boluri in mod egal

Se da la rece pentru aproximativ o zi sau doua in functie de temperatura

Se adauga boia de ardei deasupra

Cand este inchegata e gata de servire

 

 

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

In functie de preferinta se poate prepara si cu carne de pui sau curcan

2

boiaua poate fi dulce sau iute in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc