Alivenci moldovenesti

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2010 | 13729 vizualizari

 

Nu stiu daca asta e reteta originala, banuiesc ca sunt mai multe variatiuni, eu asta am gasit-o si am incercat-o. Nu mi-a parut rau.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 300 g malai
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • 1 lingurita cu varf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

Intr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Cand e aproape rece se adauga branza, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna peste compozitia cu malai amestecand usor cu telul. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 50-60 de minute la 180 de grade.

Se taie in patratele si se servesc calde cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

11.09.2010, 23:31

Papati cat doriti, am facut o tava mare

elena1988 1

08.02.2011, 11:00

intradevar este foarte buna cred ca am facut-o de mii de ori pana acuma, numai ca eu nu pun lapte, reteta o am din bucataria pentru totii o editie mai veche cred ca din 2009 parca, merita sa o incercati este foarte buna

Cris2711 1

26.11.2011, 21:42

bune alivencile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza