Piftelute de carne pe pat de legume

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 23 Noi 2013 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne amestec
  • 100 g paine
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri sos de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute de carne pe pat de legume:

1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc).

2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul pisat,patrunjelul tocat marunt,sare,piper,pesmet,ou si am mestecat mine.

3.Am pus o tigaie la foc,cu ulei si am lasat sa se incinga bine.Am facut piftelutele,pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit bine.Le-am scos p servetele.

4.Am taiat legumele fasii si intai am calit ceapa in 4 lg de ulei de masline,pana s-a inmuiat putin.Apoi am adaugat ardeii si dovleceii,am pus putina sare si am acoperit cu un capac.Am lasat circa 10 min.Am pus sosul de rosii si am potrivit de sare si piper si am mestecat,apoi am pus piftelutele (nu chiar pe toate) si am mai last 5 min.

Serviti calde cu un pireu de cartofi sau pur si simplu asa cum e.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de carne pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]