Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.
Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.
Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).
Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.
Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.
Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).
Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.
Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.
Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.
In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.
Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.
Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.
Toti ne-am lins pe degete!