Piept de pui cu ciuperci și măghiran

de elucubratiiculinare in Pui, 16 Feb 2012 | 3331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui,
  • 3 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • 1 ceapă,
  • 250 g ciuperci,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1/4 linguriță piper negru,
  • 100 g făină,
  • 50 g smântână lichidă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și măghiran:

Pieptul de pui se tranșează în felii. Dintr-un piept de pui obținem 4 felii. Se condimenează cu sare și piper. Fiecare felie de pui se tăvălește prin făină, după care se scutură să cadă excesul de făină. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și prăjim pieptul de pui în ulei încins pe ambele părți. Se gătește câte 5-6 minute pe fiecare parte până se rumenește.

Între timp tăiem ceapa vertical în felii subțiri și feliem ciupercile curățate și spălate bine înainte. Când puiul este gata se scoate pe un paltou și se păstrează la cald. În tigaie adăugăm untul și călim ceapa pentru 2-3 minute la foc mare amestecând constant. Când ceapa este gata adăugăm și ciupercile si amestecăm bine. Lăsăm pe foc pentru 5 minute după care adăugăm smântâna și măghiranul și amestecăm bine. Readucem puiul în tigaie, se acoperă și se lasă pe foc încă 3-4 minute.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci și măghiran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]