Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.
Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar, insa in general cel din magazin este gata fasonat.
Se cresteaza pielea fara a taia si carnea.
Intr-o tigaie incinsa se pune bucata de piept cu pielea in jos. Lasam sa se prajeasca incet. Se intoarce carnea sa se faca pe ambele parti. Trebuie sa fie rumena la exterior insa cand o vom taia trebuie sa fie roze.
Dupa prajire scoatem carnea pe o farfurie si scurgem grasimea rezultata. Daca dorim mai putem adauga o parte din grasime peste varza pentru gust insa conditia este ca la inceput sa existe la calit varza extrem de putin ulei.
In tigaia in care am facut carnea se pune sucul de la doua din cele trei portocale.Cea de a treia se rade coaja si apoi se curata si se feliaza.
In sucul care fierbe se adauga zaharul, aveti grija sa gustati cat de dulce este sucul, daca e dulce puneti mai putin zahar. Se adauga de asemeni sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba pana scade si apoi in acest sos eu am adaugat pentru 1 minut carnea de gasca feliata, feliile de portocala, untul si coaja de portocala. Se misca usor toate in tigaie pentru a nu rupe feliile de portocala.
Stingem focul se servim cat este foarte cald. Pentru un gust deosebit adaugam frunzulite de cimbrisor in farfurie.