Peste si lapti - la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 31 Ian 2020 | 2906 vizualizari

 

      O cina simpla, light si ne-complicata. Peste proaspat alaturi de un pahar de vin alb . In sezonul de iarna pestele are un plus de savoare . Nu scapam ocazia in acest sezon sa achizitionam si sa consumam peste proaspata . De data aceasta am preparat o tigaie rapida cu bucati de platica, crap si lapti de crap.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr crap si platica
  • 250 gr lapti crap
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • boia dulce afumata
  • chilli pudra
  • sare
  • praz, rosii , masline -pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste si lapti - la tigaie:

  1. Bucatile de peste si laptii se spala .
  2.  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea .
  3. Curatati usturoiul .
  4. Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi.
  5. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul incins .
  6. Condimentati pestele cu boia dulce afumata , chilli pudra .Prajiti pestele pe ambele parti .
  7. Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .
  8. Scoateti pestele si laptii pe servet de hartie , pentru a nu fi prea uleios .
  9. Serviti pestele si laptii cat  inca nu s-au racit alaturi de lamie , rosii , praz si masline .
  10.        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu am folosit faina pentru ca am dorit o cina ai light .

2

Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .

3

Merge foarte bine alaturi un pahar de vin alab , demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste si lapti - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit