Peste sabie cu garnitura de papara de flori de dovlecei si rosii

de alba_zori in Peste, 12 Iul 2012 | 4401 vizualizari

 

Iarasi flori de dovlecei,ca e vremea lor,culese din gradina de la tara,si pestele meu preferat,o farfurie chiar demna de repetat,foarte buna,si rosii reci..deci mai bine de atat..

 

INGREDIENTE

  • o feliuta de peste sabie
  • o tava de flori de dovlecei
  • 3 oua
  • sare,piper,nucsoara
  • 100 ml frisca de soia sau(besciamella,parmezan)
  • doua rosii
  • ulei de masline
  • oregano
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste sabie cu garnitura de papara de flori de dovlecei si rosii:

Rapid si sanatos.

Am curatat florile, le-am spalat, le-am pus pe o tavita cu servetele. Am pus apa la fiert cu putina sare, cand a inceput sa fiarba am adaugat florile cateva minute pana am vazut ca sunt inmuiate, cam 10 minute, apoi le-am scos intr-o tigaie incapatoare cu un pic de ulei si am dat drumul la foc.

Am pregatit si papara spargand cele 3 oua intr-o farfurie de plastic si condimentand cu sare cat ajunge, piper, nuscoara, frisca de soia. Am amestecat bine si am scurs peste florile din tigaie, am lasat sa se fac bine dedesubt, apoi am taiat in patru si le-am intors pe fiecare parte pana s-au facut.

Intre timp am pus o tigaie mica pentru peste si cand s-a infierbantat bine am pus si pestele cateva minute, am sarat si asezat in farfurie. Am condimentat cu ulei de masline si lamaie, am asezat si o felie de papara de flori de dovlecei si am taiat doua rosii in felii in lung. Am pus ulei de masline deasupra cu sare si oregano si am servit.

Foarte bun, cred ca rosiile sunt moartea paparei..nu credeti si voi?

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sabie cu garnitura de papara de flori de dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fori di zucca (flori de dovlecel)