Perisoare de porc cu smantana

de adasev12 in Porc, 25 Mar 2011 | 4662 vizualizari

 

by AndreeaRodica.....ms de idee...super buna!
P.S. mi-au placut, si sotului la fel, si cu siguranta am sa mai fac, dar cu mici modificari: am sa fac cu carnita de curcan ca e f sanatoasa si cea mai indicata pt copilasi...desi si asa a papat puiutul meu....si merge f bine cu smantana...
apoi am sa scot ardeiul, ca e prea dulceaga si in plus pielita de la ardei nu prea face bine la bila ( cel putin pe mine ma rupe...) iar morcovelul am sa-l fierb cu perisoarele....( in apa in care au fiert perisoarele am pus si zarzavat si vegeta si am pastrat apa, sa o folosesc pt alta supica...)

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata ( de data asta de porc)
  • 3 maini de orez...
  • jum de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • 1 ou
  • 3 lg pesmet
  • pt sos:
  • jumatate de ceapa,
  • ardei ,
  • morcov,
  • smantana 200 ml,
  • 1 l-ita amidon,
  • 2-3 zuchinni mititei,
  • sare,
  • piper
  • curry,
  • oregano
  • am ai adaugat: ceapa, telina si morcov  in apa in care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de porc cu smantana:

deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;

am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare  o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min, am taiat zuchinni in patru ( erau mititei si cruzi) si i-am adaugat la sos si am mai lasat 5 min la fiert, apoi am inmuiat amidonul cu apa si am adaugat smantana, am subtiat cu apa  de la sos si apoi am turnat peste...am mai lasat sa dea doua-trei clocote...am stins focul si am pus patrunjel verde( sare, piper , curry , oregano dupa gust).

am scos perisoarele din apa si le-am adaugat peste sos. apa in care a fiert am pastrat-o pt alta ocazie...cand voi face o supica...era pacat de ea ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de porc cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii