Pere caramelizate cu frisca

de Julie in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 6554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pere
  • o jumatate cana cu zahar
  • zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 ml coniac
  • esenta de vanilie
  • frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate cu frisca:

Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si  feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga  coniacul, si dupa inca 5-6  minute  oprim focul.

Lasam perele sa se raceasca . Le pastram la frigider, iar in momentul servirii adaugam deasupra frisca si menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (11)

Laly 1

01.08.2010, 19:04

Ce buna trebuie sa fie

Julie 1

01.08.2010, 20:54

Multumesc mult fetelor!Perele au fost o bunatate! mai ales cu putin alcool!

Sylvia 1

03.08.2010, 11:24

Excelenta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]