Penne rigate cu piept de pui si sos alb de usturoi

de ilinca_rox in Penne, 19 Mai 2014 | 31520 vizualizari

 

Imi place foarte mult usturoiul si il folosesc foarte mult in preparatele mele. Sper sa va placa aceasta reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste;
  • 200 gr piept de pui;
  • 4 linguri de unt sau margarina;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 2 graunti de usturoi (uscat);
  • 50 gr cascaval;
  • 1 lingura faina;
  • 250 ml apa;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu piept de pui si sos alb de usturoi:

Intr-o  oala punem apa cu putina sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si se lasa la fiert pentru 8 minute.

Cat timp pastele fierb pregatim carnea si ingredientele pentru sos. Usturoiul se curata si se toaca marul. Cascavalul se da prin razatoare.

Pieptul de pui il spalam bine si il portionam, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa pentru aproximativ 7 minute (eu am folosit pui de tara si a fost nevoie de 10 minute de fierbere). Trebuie sa fiarba atat cat este nevoie pentru a se frageji putin, ca apoi la prajire sa se faca usor si repede.

Dupa ce a fiert pieptul de pui, il scurgem de apa, il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o  tigaie incinsa in prealabil cu 4 linguri de unt/ margarina. Se caleste putin pana prinde o culoare aurie, apoi peste el se adauga usturoiul verde tocat marunt. Se calesc impreuna timp de 3-4 minute.

Pregatim intr-un bol o lingura de faina peste care adaugam apa si omogenizam bine cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam in tigaie faina stinsa cu apa si lasam la fiert pentru 10-12 minute, mastecand in continuu (cat sa fiarba bine faina). Adaugam usturoiul uscat tocat marunt, sare, piper si busuioc dupa gust si mai lasam inca 2 minute la foc mic.

Cand se opreste focul se adauga putin cascaval ras in sos (sau la final, la servire, peste paste).

Pastele se scurg de apa, se clatesc intr-un jet de apa rece, se pun pe farfurie si peste ele se adauga sosul obtinut.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca folositi piept de pui din comert, nu este neaparat necesara fierberea acestuia;

2

cascavalul este optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu piept de pui si sos alb de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu piept de pui si ciuperci