Penne picante cu sos de smantana

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 6443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet paste penne
  • ulei de masline
  • 150 g bacon
  • 1 carnat picant
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 chilli proaspeti
  • 1 cutie de ciuperci din conserva
  • 2galbenusuri de ou
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • busuioc verde, parmezan ras
  • sare, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne picante cu sos de smantana:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se arda. Apoi punem usturoi tocat marunt, ciupercile scurse din conserva si feliate si apoi foarte putina sare, piper dupa gust si busuioc verde tocat (doar o parte). Nu uitam de chilli. Il tocam marunt si il aduagam la tigaia. Cand pastele au fiert, le scoatem (pastram din apa in care au fiert) si le adaugam la sos. Amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele. Turnam jumate polonic din apa in care au fiert si amestecam cu grija. 

Galbenusurile de ou le amestecam cu smantana si aduagam putina apa fierbinte, treptat, ca s anu s efaca branza in contactul cu pastele din tigaie. SI turnem peste paste, amestecand cu grija si reducand focul la minim. Lasam inca putin, nu mult, doar cat sa ajunga sosul de smantana la punctul de fierbere cateva secunde. Apoi stingem si aduagam inca putin busuioc proaspat. Punem capacul. Servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne picante cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume, la cuptor