Penne cu carne tocata si branza

de La Ancuta in Penne, 7 Ian 2014 | 5870 vizualizari

 

Dupa cum stiti, noi suntem mari iubitori de paste. De data aceasta am incercat o combinatie putin mai neobisnuita, dar delicioasa si perfecta pentru o zi aglomerata, in care nu avem prea mult timp pentru stat in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g penne
  • 4 linguri smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 200 g branza framantata de oaie
  • 700 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml bulion (eu am folosit pasta de rosii cu ardei)
  • 1 frunza de dafin
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • parmezan pentru ras deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si branza:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi scurgem apa si adaugam smantana, branza de vaci si branza framantata. Amestecam bine pana cand se pastele sunt acoperite uniform de branza.

Separat taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Adaugam bulionul, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba 5-10 minute. La final adaugam busuiocul tocat si potrivim de
sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt punem un strat de paste apoi un strat de carne. Continuam pana cand epuizam ingredientele, ultimul strat fiind de carne. Radem parmezan deasupra si dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~30 de minute.

Servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

08.01.2014, 12:33

Te primesc cu drag Laly

laura_n 1

09.01.2014, 09:36

pai da, tu iti permiti )
grozave pastele, iar combinatiile fara numar. important e sa placa

Panacris 1

15.03.2016, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]