Banuiesc ca toata lumea adora pastele cu branza, nu-i asa?
Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.
Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.
Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de indicatiile de pe ambalaj. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, din cand in cand. Se opreste focul si se acopera pastele cu un capac.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron mare se faramiteaza branza si se adauga jumatate din zahar, visinele, stafidele scurse, ouale si putina esenta de rom.
Intr-o cratita se caramelizeaza cealalta jumatate de zahar si se imbraca peretii acesteia cu el.
Pastele se pun intr-o sita si se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se pun in cratita cu zaharul caramelizat.
Se amesteca ingredientele din castron, apoi se pun peste paste si se amesteca si cu acestea. Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Se servesc atat calde, cat si reci.
Pofta buna!