Tocana de miel

de cristeena20 in Oaie, 12 Apr 2020 | 3643 vizualizari

 

Pastele asta am facut o bunatate de carne de miel gatita in vasul de lut-e reteta sotului meu si e pe lista preferatelor noastre. Simplu de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel (1 kg)
  • 1 ceapa mare sau doua medii
  • 2 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • 1 chili
  • boia
  • 2 cuisoare
  • ulei de malsine, vin alb
  • frunze de menta si de coriandru
  • felii de paine de casa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel:

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin  si vin alb; tinem la frigider.

Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3.

Taiem marunt si ardeiul iute, dupa gust; apoi adaugam carnea. O calim pe toate partile pana prinde putina culoare si punem boia. Turnam vin alb si lasam sa scada vinul, inainte sa adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba foarte bine, la foc mediu, pana carnea e frageda, adaugand apa cand e nevoie. 

Eu am facut in vas de lut tajine. Daca gasiti un vas din asta, va recomand, e foarte bun.

Cand e fiarta carnea, adaugam frunze proaspete de menta si coriandru proaspat. Acoperim si stingem aragazul. Lasam sa se odihneasca cca 10 minute.

Servim cu paine prajita, in farfurie asezam 2 felii de paine prajita, punem carnea deasupra si turnam cu generozitate din sosul cu ceapa.

Simplu, dar delicios. 

 

TIPS-URI

1

Nu am abuzat de condimente variate-deoarece am vrut sa simt gustul inconfundabil al mielului si menta ii da un toc divin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu drob de miel