Păstrăv la grătar

de gatitdemine in Pastrav, 13 Mar 2011 | 15279 vizualizari

 

Păstrăvul este unul dintre peştii care se pretează excelent la prepararea pe grătar.

 

INGREDIENTE

  • Păstrăv,
  • ulei de măsline
  • lămâie,
  • sare ,
  • busuioc
  • usturoi şi iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la grătar:

1. Peştele curăţat de solzi se crestează pe ambele părţi aproximativ din 3 în 3 centimetri, se sărează bine se unge cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi zeamă de lămâie şi se lasă la rece minim o oră.
2. În acest timp se poate prepara sosul de usturoi în felul următor. Usturoiul zdrobit (2-3catei) se amestecă cu sare, o linguriţă de ulei perferabil de măsline şi puţină zeamă de lămâie se pune busuioc şi se amestecă cu un iaurt.
3. Partea cea mai delicată este tocmai aşezarea păstrăvului pe grătar şi întoarcerea lui de pe o parte pe alta fără să se lipească .Pentru asta se va ţine cont ca temperatura grătarului să fie suficient de mare şi imediat înainte de a aşeza păstrăvul se va unge grăsime .

   Se potriveşte absolut perfect cu dovlecel la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la grătar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

gatitdemine 1

14.03.2011, 12:15

Multumesc mult , ma bucur ca vă place . Chiar a fost ok

izulika 1

14.03.2011, 12:31

mmmm ce bine arata

adasev12 1

15.03.2011, 07:34

bun tare pastravul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar