Păstrăv la grătar

de gatitdemine in Pastrav, 13 Mar 2011 | 16035 vizualizari

 

Păstrăvul este unul dintre peştii care se pretează excelent la prepararea pe grătar.

 

INGREDIENTE

  • Păstrăv,
  • ulei de măsline
  • lămâie,
  • sare ,
  • busuioc
  • usturoi şi iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la grătar:

1. Peştele curăţat de solzi se crestează pe ambele părţi aproximativ din 3 în 3 centimetri, se sărează bine se unge cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi zeamă de lămâie şi se lasă la rece minim o oră.
2. În acest timp se poate prepara sosul de usturoi în felul următor. Usturoiul zdrobit (2-3catei) se amestecă cu sare, o linguriţă de ulei perferabil de măsline şi puţină zeamă de lămâie se pune busuioc şi se amestecă cu un iaurt.
3. Partea cea mai delicată este tocmai aşezarea păstrăvului pe grătar şi întoarcerea lui de pe o parte pe alta fără să se lipească .Pentru asta se va ţine cont ca temperatura grătarului să fie suficient de mare şi imediat înainte de a aşeza păstrăvul se va unge grăsime .

   Se potriveşte absolut perfect cu dovlecel la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la grătar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

gatitdemine 1

14.03.2011, 12:15

Multumesc mult , ma bucur ca vă place . Chiar a fost ok

izulika 1

14.03.2011, 12:31

mmmm ce bine arata

adasev12 1

15.03.2011, 07:34

bun tare pastravul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]