Paste cu ragu de porc si ciuperci

de adasev12 in Penne, 14 Ian 2012 | 4220 vizualizari

 

din dragoste pt paste si carnea de porc....

 

INGREDIENTE

  • paste penne rigate, 250 g

ragu:

  •  200 g carne de porc macra
  • 150 g ciuperci din conserva
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 4 rosii din conserva
  • 2 lg bulion
  • 1 frunza de dafin
  • oregano, cimbru
  • 50 ml vin rosu
  • doua maini de parmigiano
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ragu de porc si ciuperci:

Sosul de carne:

Se taie carnita bucatele mici-mici. se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se pune carnita sa se prajeasca usor . Se adauga apoi ciupercile si si ceapa taiata marunt, se mai lasa doua-trei minute, apoi se adauga si telina taiata fin, se sareaza nitel, se pune foaia de dafin si se adauga putina apa, apoi se lasa sub capac vreo 15 min.

Se adauga apoi vinul si se lasa iar sub capac pana se evapora tot vinul, se adauga apa cat sa acopere compozitia toata si se mai lasa vreo 15 min. apoi se adauga rosiile maruntite, nu foarte fin, ca oricum se mai maruntesc ele, si bulionul.

Se adauga si o jum de lg-ita de oregano uscat si putin cimbru uscat. se mai lasa la fiert sub capac la foc potrivit spre mic cam 20-30 min ., mai completandu-se cu apa din cand in cand.

La sfarsit se scoate foaia de dafin, se potriveste gustul de sarat si piperat si se adauga patrunjelul verde.

Se opreste focul.

Pastele se fieb in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet. se scurg si se portioneaza in farfurii, se pune peste paste cate o mana de parmigiano si apoi sosul de carne, si eventual inca putin parmigiano deasupra.

  Se servesc imediat , calde,  si merg foarte bine cu un pahar de vin rosu demisec.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ragu de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat