Pentru ca e weekend,m-am reantors cu drag in bucatarie,si desi de multe ori abia astept weekendul pentru a ma odihni,pe mine si statul in bucatarie ma relaxeaza si ma face sa ma simt mai bine dupa o saptamana de munca
Aveam niste porumb congelat dulce si nu prea aveam idee ce sa fac cu el,asa ca ,m-am gandit sa fac aceste paste mai ales ca stiu ca ele sunt iubite de toti din familie.Am adaugat langa ele si niste pulpe la cuptor aromatizate cu condimente si unt si astfel a iesit o masa de pranz usoara si delicioasa :)
Pulpele: Am pus pulpele intr-un castron,am pus apoi peste ele sosul de soia,harissa,turmenicul,ienibaharul,apa de trandafiri,sarea si le-am lasat sa se marineze aproximativ 2 ore.Dupa acest timp,le-am mutat intr-un vas de yena,in care am topit 40 gr unt,apoi am asezat pulpele si marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ 1 ora si jumatate.
Pastele: Intr-o oala am pus apa,sare si un baton de scortisoara si am lasat-o sa fiarba pana cand apa s-a aromatizat,apoi am adaugat boabele de porumb pe care le-am fiert 3-4 minute,apoi le-am scurs si le-am lasat deoparte.
Intr-o alta oala am pus apa cu sare la foc si cand a inceput sa clocoteasca am pus pastele pe care le-am fiert cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,2 catei de usturoi tocati marunt,1 lingurita turmenic,1/2 lingurita harissa,apoi am adaugat pastele fierte si la sfarsit smantana,am amestecat bine,am mai lasat 1 minut la fiert,apoi am stins focul,am adaugat boabele de porumb dulce,cateva fire de praz tocate fin si am servit alaturi de pulpele la cuptor.
Pofta mare!