Paste cu ciuperci in sos de iaurt si cascaval delaco

de mirela0911 in Paste, 10 Ian 2016 | 11002 vizualizari

 

In 30 de minute cina este gata. E si bun si satios!

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste fainoase (spirale)
  • 9 ciuperci champignon maricele
  • 3 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 400 g iaurt gras 10%
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g cascaval Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ciuperci in sos de iaurt si cascaval delaco:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Intre timp, ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Usturoiul se curata si se taie felii subtiri.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ciupercile si se lasa putin sa se caleasca. Se presara sare si piper dupa gust si se lasa la foc potrivit pana scade apa care o lasa ciupercile. Se adauga apoi iaurtul, se mai potriveste de sare daca este cazul si se pune usturoiul. Se lasa sa fiarba putin la foc mic. Se pun si pastele fainoase, se omogenizeaza bine dupa care se iau de pe foc.

Se aseaza in farfurie, se rade deasupra cascavalul si se servesc calde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice forma de paste.

2

Se poate inlocui iaurtul cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci in sos de iaurt si cascaval delaco" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu telemea, la cuptor