Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

de Angelica in Paste, 11 Ian 2015 | 3657 vizualizari

 

O reteta care-mi place tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.carne de vita
  • 300 gr.paste fusilli Arnos
  • 1 pachet aluat foietaj sau, foi de placinta
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 200 gr. ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 100 ml.vin rosu
  • 2 linguri faina
  • 50 ml.lapte sau smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
5.Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
6.Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.

8.Intr-o oala  punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
9.Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
10.Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
11.Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
12.Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.

13.Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
14.Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
15.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
16.Scoatem de la cuptor tava cu pot pie-urile si le servim fierbinti.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Angelica 1

13.01.2015, 06:42

Mitinita multumesc!
Mereu ai cuvinte frumoase pentru mine
Cea mai mare surpriza mi-ai facut-o pentru prima data cand ai postat pe blogul tau acel articol despre mine, m-am simtit tare apreciata si pentru asta iti multumesc frumos!
Pup cu drag!

mihaelar63 1

13.01.2015, 07:36

O reteta si o prezentare de exceptie !

Angelica 1

14.01.2015, 06:37

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot