Pasta de vinete cu chimen si iaurt

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2010 | 6717 vizualizari

 

Este o pasta fina, aromata, putin picanta si care merge de minune cu rosii grase de gradina.
Avem un vecin care se ocupa de gradinarit, cultiva legume si foloseste doar ingrasamant natural. Produsele sunt delicioase, din primavara si pana toamna tarziu, este furnizorul nostru de vitamine. Atasez si o fotografie cu “cosara cu paradaisa” pe care tocmai am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 3 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel sau  marar(pt. ornate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete cu chimen si iaurt:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5 minute.

Servim preparatul fierbinte sau rece, decorat cu verdeata impreuna cu cu bastonase din paine, putin prajita si felii de rosii.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete cu chimen si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane