Daca ajungeti in vacanta in Maroc, Tunisia sau Egipt, nu ratati ocazia de a merge la cumparaturi in pietele mari de legume, condimente in saci si fructe. E o oaza de gustari :)
Aduceti cu voi ingrediente si mancaruri uscate : couscous, orz ( tlitli), pasta bullets ( aish, berkoukes in limba natala). Nu veti avea nici un regret, retetele se gasesc din plin.
Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita.
Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets.
Am inchis capacul si am lasat 45 minute la foc mic pana cand a iesit presiunea, a scazut apa si a ramas un sos picant ( am pus boia iute) si am reusit sa deschid capacul. Daca e nevoie, mai adaugati apa ca sa nu se lipeasca mancarea cand vin puse pastele, care se umfla si iau si ele din sos.
Daca sunteti multumit de sos si de gust, adaugati pasta bullets si invartiti cu o lingura de lemn, inchideti capacul si mai lasati 10 minute la foc mic.
Serviti cu patrunjel proaspat tocat.
1
Inainte de a adauga pasta bullets la sos, clatiti-le in apa rece si puneti-le la stors. Ca si orezul ele sunt acoperite intr-un praf de amidon.