Pasca Panacris

de Panacris in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4434 vizualizari

 

O pasca reinventata!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru blat:
  • oua 10 bucati,
  • faina alba de grau 10 linguri cu varf,
  • zahar tos 10 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • lamaie 1 bucata,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • margarina ptr uns tava 1 lingura,
  • sare iodata 1 praf,
  • ingrediente ptr umplutura:
  • branza de vaci scursa 500 g.,
  • zahar tos 5 linguri,
  • oua 4 bucati,
  • stafide 2 linguri,
  • gris 2-3 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar pudra 2 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris:

Mod de preparare pentru blat:

Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus, 1 lingura de ulei. Faina se cerne, apoi se adauga in ploaie impreuna cu praful de copt, stins cu zeama de lamaie, amestecand usor pana se inglobeaza toate ingredientele. In tava tapetata cu margarina si faina se toarna jumatate de compozitie si se pune la cuptor la foc mic, pana se prinde putin si capata luciu deasupra.

Pentru umplutura: Branza de vaci se freaca bine cu zaharul tos, ouale, esenta de rom, sarea si grisul. Se scoate tava din cuptor cu aluatul, se toarna crema de branza, apoi restul de compozitie ce a ramas, se presara stafidele si se da la cuptor imediat, cca. 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se presara zahar pudra si vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

15.04.2012, 23:29

Extraordinar de buna! Paste Fericit!!!

Panacris 1

16.04.2012, 09:02

Multumesc pentru aprecieri!

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:43

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac traditional pufos