Pasca cu branza dulce

de La Ancuta in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 5414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g barnza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Pentru umplutura am mixat bine branza cu zahrarul, apoi am adaugat ouale si am mixat pana a devenit cremoasa. La final am adaugat aromele si stafidele.

Aluatul este acelasi cu cel folosit la cornurile pufoase. Eu am framantat si de aceasta data la robot si mi-am usurat mult munca :).

Am acoperit apoi aluatul si l-am lasat la dospit ~ 1 ora si jumatate.
Dupa ce a dospit l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in jumatate.

Din jumatate intindem o foaie care sa acopere fundul tavii rotunde (tava mea are diametrul de 27 cm).
Asezam aluatul intins in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt). Deasupra punem umplutura de branza.

Din aluatul ramas facem o impletitura ( eu am impletit in 5) pe care o punem
usor de jur imprejurul tavii. Din capetele ramease am rasucit doua snururi pe care le-am pus pe mijloc, in forma de cruce.
Lasam pasca la crescut 20 de minute, la loc caldut.

Dupa ce a crescut ungem cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor 10 minute la foc mare. Dam apoi focul mic si lasam inca 20-30 de minute, pana se runemeste frumos deasupra.

Eu in primele 10 minute pun in cuptor tava mare de aragaz, iar apoi o scot. Asa sunt sigura ca nu se arde pasca.

Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu struguri rosii si crema de iaurt.