pasca cu branza de vaci

de iry-gabriela in Dulciuri, 13 Apr 2012 | 4371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg de faina,
  • 300 g zahar,
  • 1 1/2 lapte,
  • 3 linguri de osanza,
  • 6 oua+1 ou de uns deasupra,
  • 50 g drojdie,
  • 200 g margarina delma,
  • 2 linguri ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita sare,
  • unt pentru uns tava
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza avem nevoie de:
  • 400g branza,
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom,
  • 2 linguri de faina
  • mac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pasca cu branza de vaci:

Pentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise .    

Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina.

Aluatul il impartim in mai multe bucati in functie de cate pascute vrem sa facem, apoi intindem fiecare bucata cu sucitorul si o asezam in forma unsa cu unt, astfel incat sa ramana capetele de aluat libere si adaugam branza si acoperim capetele de aluat peste branza.    

Se unge cu ou si se orneaza cu stafide si optional se adauga deasupra mac. Se da tava la cuptor pana se coace pasca si sescoate si se serveste cu un ou in ziua de Paste aproape de cei dragi.

TIPS-URI

1

se foloseste foarte multa dragoste pentru a gati

Daca ti-a placut reteta noastra "pasca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca traditionala