Nu este aluatul original, dar mi-a placut mai mult acesta pe care l-am vazut la Gaby_d! Foarte bun si pufos, multumesc Gaby!:-* Va servesc cu drag, sunt proaspat scoase din cuptor!>:D
Aluat (pentru 20 de pariziene):
Umplutura de mere:
Umplutura de branza cu stafide:
Pentru uns deasupra:
Aluat:
Intr-un vas punem faina.
Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.
Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU infierbantam pentru a nu oparii faina si drojdia!!!
Incepem sa adaugam laptele cu untul sau untura peste faina si framantam pana vom obtine un aluat maleabil si nelipicios.
In timp ce framantam adaugam si uleiul.
Ungem aluatul cu putin ulei deasupra, acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa isi dubleze volumul.
Umplutura de mere:
Merele spalate si curatate le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam zaharul si scortisoara, amestecam si le lasam pana lasa zeama.
Umplutura de branza cu stafide:
Punem branzica intr-un bol, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, oul si omogenizam usor.
La final incorporam stafidele.
Asamblare:
Impartim aluatul in 20 de bile.
Intindem fiecare bila de aluat pe masa infainata. Pe jumatate din suprafata punem 1 linfura de branza, iar cealalta jumatate o taiem fasii, apoi rulam cu grija si strangem bine la capete.
La fel procedam si cu celelalte. Inainte de a aseza umplutura de mere, le scurgem bine, bine.
Dam apoi parizienele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!!