Pariziene cu mere

de danamatei in Prajituri, 21 Noi 2011 | 16780 vizualizari

 

Sursa : http://www.lalena.ro/235-reteta-pariziene-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 lingurite miere
  • 100-150 gr zahar (dupa gust)
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua          +1 ou pt uns
  • 100 gr unt moale
  • 1 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vavilie.
  • 1 kg mere+150 gr zahar pentru umplutura+ 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire. 

Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit cu zaharul(150 gr) si scortisoara. Se calesc 15 min, apoi se pun merele la scurs.

Cand aluatul este gata se infaineaza masa si se imparte aluatul in 12 bilute (puteti face mai multe, ies destul de mari). Se intinde fiecare biluta intr-un dreptunghi, in partea de sus se pun 2 linguri de mar,se ruleaza odata, se inchide bine la capete sa nu iasa marul, iar cealalta jumatate de dreptunghi se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun una cate una peste jumatatea cu mar.

Se mai lasa 10 min la crescut, se ung cu oul batut bine(intreg) si se da la cuptor la foc potrivit cca 20-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placintuta cu mere si scortisoara