Pariziene cu dulceata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 3969 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de-a lui Merisor. Nu au iesit la fel de aspectuoase ca ale ei, dar au iesit foarte bune. Am facut cate unul pentru fiecare din casa, doua cu capsuni si trei cu cirese.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou + un albus;
  • doua linguri zahar;
  • 50g unt (65% grasime) tinut la temperatura camerei;
  • doua linguri ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 375g faina;
  • un plic „Garant pentru aluaturi dospite” de la Dr.Oetker;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Pentru umplut:
  • circa 10 linguri de dulceata.
  • Pentru uns:
  • un galbenus;
  • doua linguri lapte.
  • Optional: o lingura de zahar pentru a presara pe deasupra.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dulceata:

Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite.

Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor) impreuna cu zaharul, sarea si esenta, dupa care se adauga  untul putin moale, tinut la temperatura camerei. Apoi se dilueaza compozitia cu putin lapte caldut. 

Se face o adancitura la mijlocul fainii si se pun ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut se clateste castronul in care au fost diluate ingredientele. Se amesteca faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Se framanta un aluat nu prea tare, care se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite. Se acopera aluatul si se lasa 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in 5 parti aproximativ egale, care se vor intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare pe masa de lucru unsa cu ulei. Se cresteaza la unul dintre capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat se pun doua linguri de dulceata. Se ruleaza incepand de la capatul cu dulceata spre fasii, iar marginile laterale se baga pe dedesupt pentru a nu iesi umplutura. Apoi parizienele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule, se presara zahar peste ele si se baga la cuptor pana trec de testul scobitorii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

21.02.2015, 15:42

Bune !!! Frumoasa prezentare

Rocsi 1

21.02.2015, 22:12

Vin la papat!

iry-gabriela 1

07.04.2015, 01:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dulceata de nuci verzi